Categorieën
Meningen

Voldaan

Ik heb me niet kandidaat gesteld voor een nieuwe termijn als raadslid. Dat is een positieve beslissing, die ik na grondig denkwerk met een goed gevoel neem. 

Raadslid zijn in onze prachtige stad is eervol en je kunt veel moois doen. Ik ben hartstikke trots op wat we deze periode met het VVD-team voor elkaar hebben gekregen. Van het bouwen van een recordaantal huizen voor starters en middeninkomens, tot het aanleggen van zeven nieuwe groene oases. Van een ongekend pakket acties voor meer veiligheid, tot het Rotterdams Klimaatakkoord. Het zijn stuk voor stuk dingen die de stad voor de lange termijn sterker maken.

Ik ben ook trots op mijn persoonlijke initiatieven. Zoals het nuttiger maken van de tegenprestatie die mensen in de bijstand moeten leveren, het antidiscriminatieplan in een bijzondere samenwerking met Denk, en mijn voorstel om de vlag een grotere plek in de stad te geven. Van aanvoerdersbanden voor jeugdsportteams, tot de welkom-in-Rotterdam borden langs de weg — het symbool van onze saamhorigheid zie je steeds vaker terug. En het is nog niet klaar. Er komen tussen nu en maart volgend jaar nog een paar heel mooie dingen bij. 

Raadslid zijn is een nevenfunctie: je doet dat naast een normale baan. Daar heb ik ook niet stilgezeten. Met SUE, een consultancy en opleidingsinstituut in gedragsvraagstukken en innovatie, zijn we rap aan het groeien. De opgaven waar we door overheden, bedrijven en NGO’s voor worden ingeschakeld, worden zo’n beetje per week nóg interessanter. En onze fantasie reikt nog veel verder. Er is de komende jaren ontzettend veel inspirerend en impactvol werk te doen. Om daar de rol in te kunnen spelen die ik ambieer, en tegelijk ook nog een fijne broer, zoon, vriend en man te kunnen zijn, moet ik kiezen en focussen.

Dus dat heb ik, met een voldane blik naar achteren en een hongerige blik vooruit, gedaan.